IVORY BIRDS /OCELLS D'IVORI /PÁJAROS DE MARFIL

Press

BACK

 

 

BELÉN CABANES BREAKS HIS CREATIVE SILENCE WITH IVORY BIRDS (pdf)

 

ACTUACIÓ A DÜSSELDORF (6.4.2012)

 

Belén Cabanes & Marina Rodríguez (ES)

"Pájaros de Marfil“ Dt. Erstaufführung

 

Belén Cabanes, Meisterin im Umgang mit Kastagnetten, widmet ihr Stück dem legendären Kastagnetten-Künstler und Tänzer José de Udaeta, der 2009 im Alter von 90 Jahren verstarb. Inspirieren ließ sich Belén Cabanes, die „Pájaros de Marfil“ gemeinsam mit der Pianistin Marina Rodríguez präsentiert, von einem besonderen Geschenk de Udaetas: den Elfenbein-Kastagnetten einer Tänzerin aus dem 19. Jahrhundert. Ein Abend voller Vitalität und Passion!

 

Konzept, Choreografie: Belén Cabanes; Kastagnetten, Tanz: Belén Cabanes; Klavier: Marina Rodríguez; Künstlerische Leitung: Juan Carlos Lérida; Schauspieltraining: Montse Panero; Bühnenbild: Pep Duran; Lichtdesign: Txema Orriols; Lichttechnik: Rafael Tomico; Musikalisches Arrangement: Juan José Gutiérrez; Kostümdesign: Silvia Domènech; Kostüme: Pilar Benito, Marina Brià; Dank an: Natali Viñas, Rosa Alba, Montse Llopis.

 

BELÉN CABANES

& MARINA

RODRIGUEZ:

"PÁJAROS DE MARFIL"

 

Las pequeñas castañuelas de marfil, un regalo de José de Udaeta, le han inspirado a Belén Cabanes a crear este programa inusual. Pajaritos, aleteando detrás de una cortina media transparente, empiezan el juego y el viaje por varios paisajes de música y del alma. También la risa está permitida, tan pocas veces en el Flamenco. Marina Rodríguez acompaña el virtuoso juego de Belén Cabanes, la que lleva el público con sus castañuelas, su abanico, su chal de plumas y su entusiasmo por diferentes mundos sonoros y mágicos."

 

Suzanne Zelinger   Revista  ¡Anda! 102

 

 
   

 

TEATRE PRINCIPAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ:

"...el ball de Belén Cabanes va més enllà de la dansa espanyola clàssica, la combina amb el ball contemporani, amb el flamenc, sap trobar aquell moviment amb què el seu cos se sent millor; no cal parlar del domini de les castanyoles. I el públic ho va agrair subratllant amb olés les peces i aixecant-se en bloc de peus al final".

Diari de Vilanova , 4.8.2011

 

"CASTANYOLES DE LUXE"

"Un espectacle total, amb bona música en viu, moviment, dramatúrgia, emocions… No m’ atreviré a valorar els aspectes més tècnics de Cabanes com a ballarina –els experts ja diuen prou que són impecables -però el que sí puc ressaltar és la seva energia, la seva alta capacitat expressiva i aquest llenguatge  artístic propi que va afinant cada vegada més, amb la seva particular mescla de dansa espanyola, contemporània i flamenc…

Musicalment “Ocells d’ ivori" és una delícia : Marina Rodríguez defensa amb solvència al piano les peces de Granados, Soler, Albéniz, Rodrigo, Mompou, Falla, entre d’ altres, i Cabanes integra les castanyoles en aquestes partitures clàssiques amb uns arranjaments plens de matisos que fan que aquest petit instrument,  en uns moments frasegi a l’ uníson amb les melodies i en d’ altres actuï de contrapunt percussiu. I així es va succeint un repertori atractiu, intens, que inclou obres d’aire molt espanyol…, combinades amb d’altres més originals, com ara la melangiosa “Pájaro Triste” de Mompou, un dels moments més evocadors de la nit."

Xavier Balfegó. Diari de Vilanova, 20.2.2012