OCELLS D'IVORI /PÁJAROS DE MARFIL /IVORY BIRDS

Currículum de la companyia

ENRERE

 

Belén Cabanes, dansa i castanyoles

Marina Rodríguez Brià, piano

 

 

Les dues integrants de la companyia tenen un gran bagatge artístic personal i una llarga trajectòria compartida.

Des de l'any 1999 a 2005 van formar part dels espectacles El Secret de la Castanyola i Capricho Español, amb el gran ballarí i concertista de castanyoles José de Udaeta, destacant les seves actuacions en importantíssimes sales i teatres d'òpera d'Alemanya, com: Würth Museum a Schwäbisch Hall, Festivals de Ludwigsburg 1999 i 2002, Aalto Opera d'Essen, Òpera de Berlin Staatsoper Unter den Linden o l'Òpera de Stuttgart Staatstheater. També han actuat al Teatre Nacional de Catalunya, a l'Expo 2000 de Hannover,  al Teatro Libero de Palermo, a la Sociedad Filarmónica de Bilbao, Palau de la Música de València, Teatro Principal de Burgos, Floriade 2002 a Holanda, Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols 2001 i 2002, Festival Isaac Albéniz de Camprodon 2002, Centre Cultural de la Caixa de Terrassa 2003 i 2004, entre d'altres. Amb El Secret de la Castanyola, el 2004 van ser guardonats amb el prestigiós Premi de la Crítica del Festival de Flamenco de Jerez.

Amb José de Udaeta, el 2002 van enregistrar aquest repertori per al programa Nydia de Televisió de Catalunya, canal 33.

Belén Cabanes i Marina Rodríguez han actuat també en altres concerts com, per exemple, al Palau de la Música de Barcelona o al Conservatori de Manresa i a les Nits Culturals de Sant Pere de Sallavinera.

L'any 2004 han format el trio Ànima Nua, juntament amb la violoncel·lista Anna Mora, actuant a l'Auditori Pau Casals d’El Vendrell, al Cercle del Liceu de Barcelona, al Teatre Metropol de Tarragona o al Teatre Principal de Burgos. L'any 2010 han actuat a la seu de l' Instituto Cervantes de Madrid dins del marc del festival Ellas crean.

El 31 de juliol de 2011 les dues artistes han estrenat el seu nou espectacle Ocells d'ivori.

 

 

 

 

 

Udaeta, El secret de la castanyola. Teatre Nacional de Catalunya, Sala Tallers

 

Udaeta actúa espléndidamente acompañado por dos auténticas fieras: la bailarina-bailaora-concertista de castañuelas de Vilanova y la Geltrú Belén Cabanes, y la pianista de Sant Vicenç de Castellet Marina Rodríguez. Ambas derrocharon talento a manos llenas en el TNC.


La Vanguardia, 24 de juny de 2000, Marjolljn van der Meer

 

"Les meves col·laboradores són dues joves artistes: Belén Cabanes, una extraordinària ballarina i virtuosa de les castanyoles, i Marina Rodríguez Brià, una pianista d‘excepció."

José de Udaeta